Ronald Mulder baalde zondagavond flink van zijn teleurstellende twaalfde plek op de tweede 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City.

"Het was echt een belachelijk slechte race. Ik had een matige opening en kwam er gewoon niet in", aldus de 29-jarige Zwollenaar na afloop tegen de NOS

Mulder had zich nog voorgenomen om zijn eigen Nederlandse record aan te scherpen op de 500 meter of in ieder geval een poging te wagen. "Dat was wel het plan, maar dan moet je niet als een dweil over het ijs gaan."

"Zoveel kansen krijg je niet om op hoogte te rijden. Als je de beste tijd ooit wil neerzetten, dan moet je iedere kans aangrijpen. Dat is niet gelukt, by far niet", aldus Mulder, die een tijd noteerde van 34,57.

Koelizjnikov

Eén schaatser was dit weekend heer en meester op de 500 meter: Pavel Koelizjnikov. De 21-jarige Rus dook vrijdag onder de 34 seconden bij de sprintafstand en deed daarmee iets wat nog nooit iemand voor elkaar kreeg. Voor Mulder spatte een droom uiteen.

"Ik ben er al jaren mee bezig, dus dan is het jammer dat je niet de eerste kan zijn die onder de 34 seconden schaatst. Die droom is weggevallen, maar het was wel te verwachten. Koelizjnikov is op dit moment echt de beste."

Ondanks de teleurstellende prestatie in Salt Lake City, houdt Mulder het hoofd koel. "Ik ben zeker niet in paniek. In Heerenveen worden het weer hele andere wedstrijden. Maar om Koelizjnikov te verslaan, is er wel echt werk aan de winkel."