Britanny Bowe is trots dat ze er zondagavond in is geslaagd om het wereldrecord op de 1000 meter te heroveren op haar Amerikaanse landgenote Heather Richardson.

"Het is heel zwaar om onder het wereldrecord te rijden, maar het is me wel gelukt. Gisteren was heel lastig, maar vandaag was een goede dag", zei de Amerikaanse na afloop van de wereldbekerwedstrijden tegen de NOS

Bowe kwam op de 1000 meter tot een tijd van 1.12,18. Richardson, die vorige week in Calgary nog de mondiale toptijd noteerde, eindigde dit keer als derde. 

Beide vrouwen ontlopen elkaar sowieso niet veel, want afgelopen zaterdag trok Bowe op de 1500 meter aan het kortste eind, terwijl Richardson een wereldrecord noteerde.

"Heather en ik stimuleren elkaar en wisselen overwinningen met elkaar af", stelt Bowe. "We brengen het niveau omhoog en dat resulteert in wereldrecords. Het had nu net zo goed Richardson kunnen worden, maar dit keer won ik. Daar ben ik dankbaar voor."

Niveau

Bowe denkt dat de concurrentiestrijd met haar landgenote alleen maar een positieve uitwerking heeft. "Je trekt je op aan je concurrenten en daardoor stijgt het niveau. Iedereen wordt steeds sneller."

"Ik voel me vereerd dat ik bij een geweldige groep vrouwen hoor die de lat hoger legt en onmogelijk snelle tijden rijdt. Dat is geweldig."