Carien Kleibeuker denkt dat ze nog veel harder kan dan het Nederlands record dat ze vrijdag reed bij de World Cup-wedstrijden in Salt Lake City. De 37-jarige routinier verraste in de B-groep met een tijd van 6.45,04.

"Het klinkt arrogant, maar ik denk dat ik nog veel beter kan", aldus Kleibeuker in de Olympic Oval tegen de NOS.

De schaatsster van Team Clafis was zelfs niet helemaal tevreden over haar rit. "Ik pakte het niet meteen op zoals het op de training af en toe wel gaat. Ik kwam niet in mijn slag, waardoor het een vechtrit werd."

"Dat het uiteindelijk toch nog een mooie tijd werd zie ik wel als een beloning, want vechten is geen echte kwaliteit van me. En met een Nederlands record kan ik niet ontevreden zijn."

Wereldrecord

Kleibeuker was ruim vier seconden sneller dan de oude toptijd van Greta Smit uit 2002. Ze bleef zelfs maar tweeëneenhalve seconde boven het wereldrecord van Martina Sablikova (6.42,66) uit 2011.

"Dat wereldrecord moet ik maar een andere keer verbreken", glimlachte Kleibeuker. "Hopelijk komt er nog een kans. Ik ga natuurlijk geen tien jaar meer door."

De routinier verwacht overigens niet dat ze met haar Nederlands record ook de snelste van de dag zal zijn in Salt Lake City. Later op vrijdag komt Sablikova nog in actie in de A-groep op de 5000 meter.

"Ik denk dat zij hier nog wel onder duikt. Ze zal ook niet geschrokken zijn, want ze weet dat er Nederlandse vrouwen zijn die hard kunnen rijden."