Jorien ter Mors heeft zondag niet voor een nieuwe Nederlandse medaille kunnen zorgen bij de wereldbekerwedstrijd in Toronto. De Nederlandse shorttrackster kwam ten val in de finale van de 1000 meter.

Daardoor belandde ze buiten het podium. De Zuid-Koreaanse Suk Hee Shim won de race in 1.33,964.

Ter Mors, die voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een wereldbekerwedstrijd reed, liet zich in de eindstrijd voorbij steken door de Canadese Valerie Maltais.

Ze probeerde met nog een paar rondes te gaan de ruimte te zoeken voor een aanval, maar raakte de schaats van één van haar tegenstandsters en viel uit de race. Shim versloeg de Britse Elise Christie en Maltais op de streep.

Zaterdag was de Nederlandse equipe wel succesvol. Sjinkie Knegt pakte het zilver op de 1500 meter, Lara van Ruijven veroverde tijdens haar debuut in een individuele wereldbekerfinale zilver op de 500 meter.

Die prestatie wist ze zondag niet te herhalen. Opnieuw werd de 500 meter gereden, maar ditmaal strandde ze in de kwartfinales. Ook de andere Nederlanders konden zich op de derde dag van de World Cup in Toronto niet mengen in de strijd om de medailles.