Corendon weet na het turbulente vorige seizoen nog niet of het na de komende winter doorgaat met het sponsoren van de schaatsploeg.

"We hebben nog geen beslissing genomen", zei Martin de Boer, de marketingmanager van de reisorganisatie, woensdag bij perspresentatie van Team Corendon in Amsterdam. Het contract met de schaatsploeg loopt nog tot volgend jaar april.

"Veel zal afhangen van komend seizoen. We willen in ieder geval minder slapeloze nachten dan afgelopen seizoen."

De Boer doelt daarmee op de vorige winter, waarin Team Corendon vaak negatief in het nieuws kwam.

Zo maakte Jan Blokhuijsen bij het NK allround in het openbaar ruzie met coach Jan van Veen en werden Koen Verweij, Renz Rotteveel, Maurice Vriend en Sjoerd de Vries geschorst nadat ze in een brief het vertrouwen opzegden in Van Veen en de teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes.

Achterom

Van Veen, Blokhuijsen, Verweij en Vriend zijn inmiddels allemaal vertrokken bij Team Corendon. "We hebben een turbulent seizoen achter de rug. Er is veel gebeurd, met name naast het ijs", aldus Van Praag, die net als Kabbes in dienst bleef bij de ploeg.

"Van de zaken naast het ijs hebben we veel geleerd. Daar is goed over gesproken en ook naar gehandeld. Ik ben erg trots op de ploeg zoals die er nu staat.

Dinsdag werd bekend dat Bob de Jong in zijn laatste seizoen zal aansluiten bij Corendon. De grootste namen bij de ploeg zijn nu Lotte van Beek en Marrit Leenstra. Ook Marije Joling, Rotteveel en De Vries schaatsen bij de ploeg van de nieuwe hoofdcoach Peter Kolder.

"Van achterom kijken, gaat niemand harder rijden. En dat is wel waar we met de ploeg de hele zomer honderd procent mee aan het werk zijn. Hard schaatsen", stelde Kolder, die de vorige drie seizoenen als assistent fungeerde bij Team Corendon.

Het nieuwe schaatsseizoen begint volgende week vrijdag met de KNSB Cup, waarop de tickets voor de eerste vier wereldbekers worden verdeeld.