Bob de Jong schaatst zijn laatste seizoen in dienst van Team Corendon.

De 38-jarige stayer wil nog één keer laten zien dat de 10.000 meter 'zijn afstand' is, kondigde hij dinsdag aan op zijn eigen site. "Mijn doel is om in Salt Lake een nieuw record neer te zetten."

Vorig seizoen stond De Jong onder contract bij Team New Balance en de afgelopen maanden trainde hij in Calgary mee met de Canadese nationale ploeg onder leiding van coach Bart Schouten.

De olympisch kampioen van 2006 op de tien kilometer heeft al eerder aangekondigd dat hij na het komende seizoen stopt en de Winterspelen van 2018 aan zich voorbij laat gaan.

Deze winter wil de Leimuidenaar nog één keer pieken in Salt Lake City. "Als dat lukt, zal dat een prachtige beloning zijn en hoop ik daarna ook nog op het WK afstanden een prijs te kunnen pakken."

Teamverband

"Natuurlijk rijd je als schaatser de wedstrijden alleen, maar is het erg fijn om samen te trainen in teamverband en in een ploeg waar alles tot in de puntjes professioneel verzorgd is", toont de routinier zich verheugd met zijn overstap naar Corendon.

Bij de equipe van Peter Kolder gaat De Jong ook zijn jonge ploeggenoten helpen. "Ik ga er alles aan doen om niet alleen zelf hard te gaan rijden, maar ook mijn nieuwe ploeggenoten te kunnen ondersteunen op weg naar hun geplande successen."

Vriend

Eerder op de dag nam Team Corendon afscheid van Maurice Vriend. De 23-jarige Noord-Hollander verlaat de ploeg en laat eind deze maand bovendien de selectiewedstrijden voor de wereldbeker in Enschede schieten.

Vriend wil zijn seizoen anders invullen. "Hoe dat er precies uit gaat zien, weet ik op dit moment nog niet exact. Daar wil ik de komende periode de tijd voor nemen."

Begin 2012 zorgde Vriend nog voor een enorme stunt door bij zijn debuut in het wereldbekercircuit in Heerenveen meteen goud te veroveren op de 1500 meter.

Bij Team Corendon vindt een ware leegloop plaats. In mei was trainer Jan van Veen de eerste die vertrok, gevolgd door de toppers Jan Blokhuijsen en Koen Verweij.