Sven Kramer staat open voor een langer verblijf bij zijn ploeg Lotto-Jumbo, maar de 29-jarige Fries is nog niet bezig met het verlengen van zijn contract dat nog doorloopt tot en met september 2016.

"Ik denk dat er van beide kanten zeker de intentie is om over een nieuw contract tot en met de Spelen van 2018 te praten, maar op dit moment is het nog niet aan de orde", zei Kramer maandag in Utrecht bij de presentatie van de schaatsploeg van Lotto-Jumbo.

De zevenvoudig wereldkampioen allround stapte vorige zomer na negen jaar bij de ploeg van TVM over naar de formatie van coach Jac Orie en tekende toen voor één jaar. Afgelopen december verlengde hij zijn contract vervolgens met nog een jaar.

In zijn eerste seizoen bij Lotto-Jumbo won de drievoudig olympisch kampioen ondanks een door een operatie moeizame voorbereiding onder meer de Europese en wereldtitel allround en werd hij wereldkampioen op de 5 kilometer.

"Ik heb zeker geen haast met contractverlenging", aldus Kramer. "Ik heb het naar mijn zin bij deze ploeg, maar ik heb gewoon nog een contract voor een jaar en dat dien ik netjes uit. Ik ben pas net met dit traject gestart, dus op dit moment is het nog niet aan de orde."

Orie

Maandag werd wel bekend dat Kjeld Nuis zijn contract bij Lotto-Jumbo met drie jaar heeft verlengd en nu tot en met de Spelen van 2018 vastligt. Daarmee is hij de eerste schaatser bij de ploeg die een verbintenis heeft die langer loopt dan 2016.

"Dat geeft veel vertrouwen", zegt coach Orie. "We hebben evaluaties gehad en nieuwe plannen neergelegd over waar we met de schaats- en wielerploeg naar toe willen groeien. Daar is ontzettend positief op gereageerd door de grote sponsoren. Onder het plan liggen ook toezeggingen, maar die gesprekken zijn nog niet afgerond."

Lotto en Jumbo tekenden vorig jaar toen ze begonnen met de gecombineerde wieler- en schaatsploeg een contract tot en met 2016, met een optie voor nog twee jaar. Teammanager Richard Plugge van de wielerformatie vertelde dit jaar tijdens de Tour dat de sponsoren tot en met 2018 toezeggingen hebben gedaan, maar dat er in maart 2016 zal worden bepaald of de optie zal worden gelicht.

Video: Kramer blikt vooruit op komend seizoen Lotto-Jumbo

Video: Sven Kramer blikt vooruit op komend seizoen Lotto-Jumbo
Video: Sven Kramer blikt vooruit op komend seizoen Lotto-Jumbo

Afgerond

Orie, wiens eigen contract ook tot oktober 2016 loopt, zou "natuurlijk" graag willen dat de besprekingen zo snel mogelijk worden afgerond. "Maar naar mijn mening zijn de intenties goed. Het gaat hartstikke goed en ik zie geen problemen. Je weet het alleen nooit."

De schaatsploeg van Lotto-Jumbo bestaat komende winter uit Kramer, Wouter olde Heuvel, Douwe de Vries, Hein Otterspeer, Jan Smeekens, Nuis, Gerben Jorritsma, Roxanne van Hemert en de aanwinsten Sanneke de Neeling en Patrick Roest.