Koen Verweij maakt vanaf deze week officieel deel uit van Team4Gold, de nieuwe ploeg van meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst. 

De wereldkampioen allround van 2014 trainde vanaf begin deze maand al mee met de formatie van coach Rutger Tijssen. Beiden kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij TVM.

''De afspraken voor het komende seizoen zijn gemaakt, maar er is nog geen sprake van een contract'', liet teammanager Patrick Wouters woensdag weten.

Verweij besloot in juli te vertrekken bij Team Corendon, waarvoor hij slechts één seizoen uitkwam.

In maart werd hij net als Renz Rotteveel, Maurice Vriend en Sjoerd de Vries voor drie weken geschorst door de leiding van Corendon vanwege het uiten van kritiek op trainer Jan van Veen en teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes.

Versterking

''Voor Koen is het nu het belangrijkste om helemaal fit te worden'', zei Wouters. ''Wij bieden hem die kans. Qua organisatie, structuur en samenstelling van het team vormen wij voor hem een prima 'setting'. Aan de andere kant is hij natuurlijk ook een versterking voor de ploeg. Samen met onder anderen Ireen kunnen we mooie dingen gaan neerzetten.''

Met Verweij erbij hoopt Wouters binnen afzienbare tijd de gewenste hoofdsponsor voor zijn huidige team van acht schaatsers te strikken.

''Ik wil daar geen termijn aan verbinden. Maar inmiddels beschikken we over een prima ploeg, die staat als een huis. Nu het seizoen eraan komt en Verweij bij ons aan boord is gestapt, komt er sowieso meer publiciteit los. Dat is voor ons alleen maar een goede ontwikkeling.''