Mark Tuitert keert terug in het schaatsen. De voormalig olympisch kampioen op de 1500 meter is de nieuwe commercieel directeur van iSkate.

"Het bloed stroomt waar het niet gaan kan", zegt Tuitert woensdag in een persbericht van zijn nieuwe werkgever. "Ik ga bij iSkate terug de sportwereld in, maar wel op een geheel nieuwe manier en bij een organisatie die naar mijn mening model staat voor de toekomst in het schaatsen."

De 35-jarige oud-schaatser sloot na het seizoen 2013-2014 zijn actieve loopbaan af bij beslist.nl, de sprintploeg van coach Gerard van Velde die valt onder de vlag van iSkate.

De Groningse organisatie heeft ook een vrouwensprintploeg (Team AfterPay), een allroundploeg (Team Koopjesdrogisterij.nl) en een marathonploeg in zijn stal.

Tuitert gaat samen met oud-schaatsers Yuri Solinger en Rhian Ket en voormalige bobsleeër Edwin van Calker het management vormen van iSkate. Van Calker werd eind juli aangesteld als technisch directeur.

Tuitert werd in zijn ruim vijftien jaar lange loopbaan onder meer Europees kampioen allround (2004). Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2010 in Vancouver met de olympische titel op de 1500 meter.