Oud-bobsleeër Edwin van Calker is de nieuwe technisch directeur van iSkate. Hij wordt bij de overkoepelende organisatie voor diverse schaatsteams verantwoordelijk voor het sporttechnisch beleid.

"Ik ga in nauw overleg met de coaches, atleten en de staf kijken waar winst te behalen valt voor onze schaatsploegen. Dan kun je denken aan optimalisatie op het gebied van voeding, begeleiding, wetenschap en andere topsportgerelateerde zaken", aldus Van Calker (36).

iSkate-directeur Yuri Solinger is blij met het aanstellen van Van Calker. "Edwin is iemand die jaren topsport heeft bedreven en lang zijn eigen broek heeft moeten ophouden. Hij heeft moeilijke beslissingen genomen in de afgelopen jaren en kan met een ander oog naar onze organisatie kijken vanwege zijn achtergrond in het bobsleeën."

Als bobsleeër deed Van Calker mee aan de Olympische Spelen van Salt Lake City, Vancouver en Sotsji. Bij het wereldkampioenschap in 2012 werd hij vierde in de viermansbob.

Onder iSkate vallen onder meer de sprintploegen Team beslist.nl (met Ronald Mulder, Michel Mulder en Stefan Groothuis), Team AfterPay (met Floor van den Brandt en Bo van der Werff) en de allroundploeg Koopjesdrogisterij.nl (met Linda de Vries, Jorien Voorhuis en Diane Valkenburg).