Koen Verweij heeft besloten om na één seizoen te vertrekken bij Team Corendon.

Dat meldt de schaatsploeg dinsdag. De 24-jarige Noord-Hollander had nog een doorlopend contract, maar kiest voor een 'andere route' om een hoger niveau te bereiken.

"Het afgelopen seizoen heb ik ondanks mijn late aansluiting alsnog best een redelijk seizoen gedraaid", reageert de wereldkampioen allround van 2014. "Daar ben ik de ploeg en sponsor Corendon oprecht dankbaar voor."

"Toch heb ik besloten om nu alsnog te vertrekken. Ik zie voor mezelf een andere aanpak om naar een hoger niveau te kunnen komen. Hoe en waar is iets waar ik me nu mee bezig ga houden."

Verweij had graag jonge talenten bij de ploeg gezien en hoopte op een andere fysiologische aanpak, zei hij in gesprek met de NOS. Door zijn vertrek bij Corendon kan de schaatser zich nu bovendien meer toeleggen op het baanwielrennen. "Ik heb een tijdje voor mezelf om nu wel een juiste route te kiezen."

Verweij trainde in het verleden met zijn goede vriendin Ireen Wüst en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag opnieuw met de viervoudig olympisch kampioene zou werken. "Dat is wellicht een optie."

'Jammer'

Teammanager Chiel van Praag betreurt het vertrek van Verweij. "Natuurlijk is het jammer dat Koen nu vertrekt."

"We hebben de laatste maanden veel met hem gesproken. Dat het dan in de zomer alsnog uitmondt in een vertrek is altijd vervelend. Tegelijkertijd is het zoals het is. We zijn in goed overleg tot een passende afronding gekomen."

Verweij reed eerder in dienst van TVM, dat vorig jaar stopte als sponsor. In april werd de olympisch kampioen op de ploegenachtervolging nog geschorst nadat hij samen met drie teamgenoten een 'coup' gepleegd zou hebben en het vertrouwen in Van Praag en voormalig coach Jan van Veen had opgezegd.

​Twee maanden geleden nam ook Jan Blokhuijsen al afscheid van Team Corendon, dat nu nog onder anderen Renz Rotteveel, Sjoerd de Vries, Maurice Vriend, Marrit Leenstra, Marije Joling en Lotte van Beek onder contract heeft staan.