Schaatsen

Algemeen directeur Sanders vertrekt in januari bij KNSB

Algemeen directeur Paul Sanders zal per volgend jaar januari stoppen bij de KNSB. De afgestudeerd econoom was sinds 2011 in dienst bij de schaatsbond.

"Ik denk dat een ander de klus nu moet afmaken", zegt Sanders maandag in een persbericht van de KNSB.

De bestuurder kreeg twee maanden geleden naar eigen zeggen een "ernstige tegenvaller" te verwerken toen de kandidaten voor de nieuwe raad van toezicht - onder wie kandidaat-voorzitter Bernard Fransen - zich terugtrokken.

"Ik betreur het zeer dat de ledenraad op 18 april geen raad van toezicht heeft kunnen benoemen", aldus Sanders. "Juist omdat we al heel ver zijn met de doorvoering van de strategie de KNSB op weg naar 2020."

Het algemeen bestuur van de schaatsbond "betreurt" het vertrek van Sanders. Het is nog niet bekend wie de nieuwe algemeen directeur wordt.

Draagvlak

De KNSB zit midden in een proces van bestuurlijke vernieuwing waarbij het huidige model met een algemeen bestuur vaarwel wordt gezegd en een raad van toezicht zal worden geïnstalleerd. 

De invloedrijke gewesten zagen het niet zitten in Fransen, die daardoor "onvoldoende draagvlak" voelde om voorzitter te worden.

Voormalig KNSB-bestuurslid Tjaart Kloosterboer sprak in maart zijn vrees uit dat door de crisis tussen bestuur, selectiecommissie en de ledenraad de KNSB 'uit elkaar dreigt te vallen.'

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie