Jan Blokhuijsen zet zijn loopbaan voort bij Team Stressless, de commerciële schaatsploeg van technisch manager Bart Veldkamp.

"Ik heb voor honderd procent voor het sportieve plaatje gekozen. Ik geloof heilig in het concept en in alle mensen die erbij betrokken zijn", vertelt de 26-jarige Blokhuijsen aan De Telegraaf.

De Europees kampioen allround van 2014 gaat bij zijn nieuwe team samenwerken met onder anderen de Belg Bart Swings.

De Australische Desly Hill zal als hoofdcoach fungeren bij Team Stressless. "Ik denk dat zij de meest ondergewaardeerde coach in Nederland is", aldus Blokhuijsen. "Voor mijn gevoel is zij grotendeels verantwoordelijk voor de sprintsuccessen van Ronald en Michel Mulder."

De 43-jarige Hill zal door haar nieuwe baan na dit seizoen stoppen als bondscoach van de Nederlandse inline-skaters, zo meldt de KNSB. De in Perth geboren trainster was sinds 2004 - met een jaar onderbreking - verantwoordelijk voor de Oranje-skaters.

Chemie

Blokhuijsen besloot afgelopen maand te vertrekken bij Team Corendon. De allrounder zette eind december al een punt achter zijn seizoen na een teleurstellend optreden op het NK allround.

Tijdens dat toernooi botste Blokhuijsen met coach Jan van Veen nadat hij na de 1500 meter de strijd staakte.  De schaatser sprak openlijk van een "gebrek aan chemie" binnen de ploeg.

Blokhuijsen maakte in 2013 de overstap naar Corendon. In februari 2014 won hij een gouden medaille op de ploegenachtervolging en een zilveren plak op de vijf kilometer bij de Olympische Spelen in Sotsji.

Aanvullen

Door de komst van Blokhuijsen zal Swings zijn kopmanschap bij Team Stressless delen met de Nederlander. De Belg is tevreden over deze ontwikkeling.

''Ik denk dat we elkaar goed aanvullen en samen sterker kunnen worden, zodat we met onze ploeg een belangrijke speler worden in het internationale schaatsen.''

Ook Veldkamp reageerde verheugd. ''Ik heb Bart en Jan altijd als ideaal koppel gezien. Zowel wat betreft schaatsen als persoonlijkheid.''