Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Stefan Groothuis

Schaatsen Blessures kosten Groothuis anderhalve maand herstel

Stefan Groothuis, olympisch kampioen op de 1000 meter, is zo'n anderhalve maand uit de roulatie.
Door NU.nl

De 33-jarige schaatser van beslist.nl scheurde afgelopen weekeinde een pees in zijn schouder en liep daarnaast een enkelkwetsuur op.

Een operatie aan zijn schouder bleek dinsdag na onderzoek in het ziekenhuis niet nodig.  "Daar ben ik blij mee", aldus Groothuis. "Minder is dat we vandaag ontdekten dat mijn enkel een grotere klap heeft gekregen dan ik dacht."

Zodoende loopt Groothuis, die aan het einde van vorig schaatsseizoen bekendmaakte over te stappen van Lotto-Jumbo naar beslist.nl, vertraging op in zijn trainingsprogramma.

"Ik mag de schouder drie weken niet belasten. Hoe het met de enkel zit, hoor ik aan het einde van de week na een nieuwe mri-scan. Daarna kan ik een week of drie voorzichtig 'optrainen'. Het grootste probleem zijn de krachttrainingen, daar moet ik een alternatief voor vinden."

Zoeken

Groothuis weet nog niet precies anneer hij weer zijn rentree op de schaats kan maken. "Ik hoop op het trainingskamp van beslist.nl in Inzell, in juli, weer op het ijs te kunnen staan."

"Er is geen handleiding voor. Het wordt zoeken, zoeken, zoeken. Gelukkig heb ik daar ervaring mee, ik weet van mijn achillespeesblessure hoe ik zoiets moet aanpakken."


Lees meer over:

stefan groothuis

Aanbevolen artikelen