Jorien ter Mors maakt komend seizoen toch deel uit van een commerciële schaatsploeg. De olympisch kampioene is een contract voor één jaar overeengekomen met Team AfterPay, een team dat valt onder de overkoepelende organisatie iSkate.

Onlangs gaf de 25-jarige Ter Mors aan het liefst haar eigen koers te varen, zonder actief te zijn in een ploeg.

Van iSkate krijgt ze echter de kans haar eigen route uit te stippelen. "Ik ben blij met de mogelijkheden die mij worden geboden door iSkate en AfterPay", meldt Ter Mors.

Yuri Solinger, de directeur van iSkate, kijkt eveneens uit naar de samenwerking. "Zij kan waarschijnlijk elders meer verdienen. Maar wij bieden Jorien een open agenda", zegt hij in De Telegraaf.

"Natuurlijk zijn er kaders, waarbinnen zij moet handelen - we hebben immers ook een sponsor tevreden te stellen - maar de vrijheid zal groot zijn voor haar."

Ter Mors zal bij Team Afterpay (de 'sprinttak' van iSkate) het schaatsen op de langebaan voorlopig blijven combineren met shorttrack.

Ze zal voor het grootste deel trainen bij de Nederlandse shorttrackploeg van bondscoach Jeroen Otter. 

Overtraind

In de afgelopen jaargang kwam Ter Mors door verschijnselen van overtraindheid niet in actie in wedstrijdverband.

Begin februari verbraken Team Clafis en de schaatsster de samenwerking, die na de Winterspelen van 2014 nooit echt van de grond kwam.

Bij Afterpay rijden verder Anice Das, Bo van der Werff, Emma van Rijn, Rosa Pater, Bente van de Berge en Mayon Kuipers.