De schaatsploeg van Lotto-Jumbo heeft een tweede talent van Jong Oranje aangetrokken. Tweevoudig wereldkampioen bij de junioren Patrick Roest rijdt komende winter voor het team van Jac Orie.

Dat meldt Lotto-Jumbo, dat eerder al Sanneke de Neeling overnam van Jong Oranje, donderdag op de eigen site.

De 19-jarige Roest kroonde zich zowel in 2014 als 2015 tot wereldkampioen allround bij de junioren. Afgelopen februari won hij in Warschau de 1500 meter, pakte hij zilver op de 1000 en 5000 meter en brons op de 500 meter.

"Patrick heeft de afgelopen jaren bewezen een heel groot talent te zijn, want je wordt niet zomaar twee keer op rij wereldkampioen bij de junioren", aldus Orie. "Als Lotto-Jumbo zijn we ervan overtuigd dat we Patrick naar een nog hoger niveau kunnen brengen."

Roest is zelf heel blij met zijn eerste profcontract. "Jac heeft al veel jonge schaatsers laten groeien naar het hoogste niveau en zijn aanpak spreekt mij aan. Ik wil me het komende jaar graag verder ontwikkelen als allrounder en kijk er naar uit te trainen met ’s werelds beste schaatsers."

De schaatser uit Lekkerkerk, die afgelopen winter bij zijn debuut op het NK allround voor senioren dertiende werd, wordt bij Lotto-Jumbo teamgenoot van onder meer Sven Kramer, Kjeld Nuis, Hein Otterspeer, Douwe de Vries en Wouter olde Heuvel. Die laatste twee allrounders hebben recent hun contract verlengd.