Lotto-Jumbo heeft de eerste vrouwelijke aanwinst voor het nieuwe schaatsseizoen gepresenteerd. De 18-jarige Sanneke de Neeling komt over van Jong Oranje.

De nummer twee van het laatste WK voor junioren heeft deze week een akkoord bereikt met haar eerste profploeg, zo meldt Lotto-Jumbo donderdag op de website.

"Het is duidelijk dat Sanneke veel talent heeft en ik ben ervan overtuigd dat zij zich de komende jaren goed kan door ontwikkelen", zegt coach Jac Orie. "We zijn benieuwd waar dat naar toe kan leiden."

De Neeling, die vorig jaar november vierde werd op de 1000 meter bij de NK afstanden voor senioren, gelooft in de werkwijze van Orie. "Hij staat bekend om zijn wetenschappelijke aanpak en ik heb veel vertrouwen in zijn principe 'meten is weten'."

Lotto-Jumbo, dat na afgelopen winter afscheid nam van Annette Gerritsen, Diane Valkenburg en Laurine van Riessen, wil nog één of twee andere vrouwen aantrekken.

De ploeg zegt met meerdere kandidaten in gesprek te zijn. Orie heeft al toegeven dat Ireen Wüst bij die schaatssters hoort.