Gerard Kemkers heeft maandag benadrukt dat hij niet van plan is om te vertrekken bij FC Groningen om terug te keren in het schaatsen.

"Het klopt dat er vanuit de schaatswereld serieus aan mij getrokken wordt, maar ik ben vast van plan in mijn missie bij FC Groningen te slagen", zegt Kemkers op de site van de eredivisieclub.

"Ik heb een grote passie en drive om iets neer te zetten in Groningen en als sportman zeg ik: dat gaat me lukken ook! Ik heb in korte tijd mijn hart en ambities aan de club verpand."

Het AD meldde maandagochtend dat iSkate, de overkoepelende organisatie waar onder meer de sprintploeg beslist.nl van coach Gerard van Velde onder valt, Kemkers wil terughalen in het schaatsen bij een nieuw te formeren team rondom zijn voormalige pupil Ireen Wüst.

De voormalig succescoach van TVM zou volgens de krant parttime technisch directeur worden van de ploeg, waardoor hij ook zijn huidige functie als manager performance centre bij FC Groningen zou kunnen blijven vervullen.

Kemkers stelt echter dat hij "met volledige toewijding" in dienst van de huidige nummer elf van de eredivisie blijft. "Ik ben met volle overtuiging een traject ingestapt bij FC Groningen en heb een grote ambitie er iets moois van te maken. Daar kan en mag geen enkel misverstand over bestaan."

Continu

De 48-jarige Drent werkte tot en met vorige winter negen jaar zeer succesvol samen met Wüst bij TVM. Na het olympische jaar koos hij ervoor om het schaatsen vaarwel te zeggen. Sinds 1 december 2014 is Kemkers fulltime in dienst van FC Groningen.

Wüst is op zoek naar een nieuwe ploeg, omdat ze vorige maand besloot na een jaar al weer te vertrekken bij Team Continu van de coaches Marianne Timmer en Gianni Romme. De Brabantse wil volgend seizoen weer met mannen trainen.

iSkate wilde maandag nog niet reageren op de berichten over een nieuwe allroundploeg.