Michel Mulder sloot zondag zijn schaatsseizoen af met een tweede plek op de 500 meter bij de World Cup-finale. De olympisch kampioen op de kortste afstand keek in Erfurt alvast uit naar de volgende winter.

"Er is een jongen die harder rijdt op de 500 meter", doelde Mulder op Pavel Koelizjnikov. "Maar ik denk dat ik daar naartoe kan, zeker als ik een iets normalere trainingszomer kan draaien dan na de Spelen."

De 29-jarige Nederlander krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in ieder geval met twee nieuwe, ervaren ploeggenoten te maken nu de Amerikaan Shani Davis en Stefan Groothuis deze week zijn vastgelegd door beslist.nl.

"Ik ben blij met Stefan. Ik denk dat ik veel van hem kan leren. Het is prettig om iemand met zoveel ervaring bij Team beslist.nl te krijgen, ik hoop onder meer dat ik samen met hem mijn ronde kan verbeteren."

Na twee zeer succesvolle seizoenen kende Mulder in het post-olympische jaar een iets mindere winter, al eindigde hij bij de WK afstanden nog wel als tweede op de 500 meter. Het wereldbekerseizoen sloot de voormalig wereldkampioen sprint af zonder zege.

"Ik ben blij dat ik vandaag weer op het podium sta, dit is geen seizoen waarin ik automatisch medailles win."

Groothuis op zoek naar 'nieuwe prikkel' bij beslist.nl