Stefan Groothuis vertrekt bij Lotto-Jumbo en rijdt vanaf komend seizoen voor team beslist.nl.

Lotto-Jumbo maakte zondag zijn vertrek bekend en beslist.nl bevestigde de komst van de 33-jarige sprinter. Door het vertrek van Groothuis komt er een einde aan een samenwerking van zeven jaar met coach Jac Orie.

Onder Orie werd Groothuis in 2012 wereldkampioen sprint en wereldkampioen op de 1000 meter en in 2014 veroverde hij de olympische titel op de 1000 meter.

Bij beslist.nl treft Groothuis onder meer de broers Ronald en Michel Mulder. Dinsdag werd al bekend dat de Amerikaan Shani Davis zo goed als zeker voor de ploeg van trainer Gerard van Velde gaat schaatsen.

Nieuwe route

"We hebben hele mooie jaren met elkaar gehad en ik heb altijd met veel plezier met Stefan gewerkt", aldus Lotto-Jumbo-coach Orie. "We hebben hoogtepunten maar ook dieptepunten met elkaar gedeeld."

"Stefan en ik hebben onlangs met elkaar over de toekomst gesproken en vervolgens hebben we de conclusie getrokken dat het voor beide partijen het beste is als Stefan een nieuwe route kiest. Ik wens hem daarbij alle succes."

Lotto-Jumbo heeft nog de beschikking over de sprinters Hein Otterspeer, Kjeld Nuis, Jan Smeekens en Gerben Jorritsma. De formatie maakte bekend dat het contract met Jorritsma zal worden verlengd.