Kjeld Nuis greep zaterdag in Erfurt ondanks een tweede plaats naast de wereldbekerzege op de 1000 meter, maar teleurgesteld was hij allerminst.

De rijder van Lotto-Jumbo moest de Rus Pavel Koelizjnikov voor zich dulden in het eindklassement, ook al werd die in Duitsland slechts vierde op de kilometer.

"Dat ik hem versla is gewoon lekker. Met die jongen ben ik het hele jaar aan het strijden om plek één en twee", gaf Nuis tegenover de NOS één van de redenen voor zijn goede gevoel.

De Nederlander geniet van zijn duels met de sterke Rus. "Het is mooi voor het schaatsen en ik vind het hartstikke mooi om tegen hem te rijden. Ik ben blij dat ik weer lekker schaats en het seizoen goed afsluit."

"Het moest van verder komen dan ik dacht, maar ik ben superblij. Ik heb het op strijdlust gedaan. Vandaag was dat goed voor zilver."

Vorm

Nuis lijkt na een teleurstellend vorig seizoen, waarin hij onder meer de Spelen in Sotsji aan zich voorbij moest laten gaan, weer helemaal de oude. Zondag strijdt hij nog om de wereldbeker op de 1500 meter.

"Ik heb tot nu toe echt mijn beste seizoen ooit. Hoe ik het ben begonnen, wil ik het ook afsluiten. Als die vorm er nu weer is, mag ik mijn handjes dichtknijpen."

"In mijn basisniveau heb ik dit jaar een onwijze stap gemaakt. Vanuit dat niveau moet ik met een iets mindere race af en toe nog steeds kunnen winnen. Die wereldbeker zit er voor mij ook in op de 1500 meter."