Schaatsen

Otterspeer, Verweij en Wüst ontbreken bij wereldbekerfinale Erfurt

Hein Otterspeer en Koen Verweij laten komend weekeinde de wereldbekerfinale in Erfurt schieten. Ireen Wüst ontbreekt ook definitief in Duitsland.

Otterspeer ondervindt nog te veel last van een ribblessure, die hij eind vorige maand opliep bij een valpartij een dag voor het begin van de WK sprint in Astana.

Ondanks die kwetsuur behaalde de rijder van Lotto-Jumbo zilver in Kazachstan. Otterspeer kiest voor een rustperiode om volledig te herstellen.

Eerder maakte ploeggenoot Sven Kramer al bekend dat hij niet aan de start verschijnt in Duitsland. Hij beëindigde zijn seizoen ruim een week geleden na het behalen van de wereldtitel allround in Calgary.

Ook Laurine van Riessen laat de wereldbekerfinale aan zich voorbijgaan. Ze is na een zware griep nog niet topfit.

Namens Lotto-Jumbo nemen Jan Smeekens, Stefan Groothuis, Diane Valkenburg, Kjeld Nuis, Douwe de Vries, Gerben Jorritsma en Wouter olde Heuvel deel aan het afsluitende toernooi in Erfurt.

Wüst

Wüst liet in Calgary al doorschemeren het laatste schaatsweekend waarschijnlijk te missen en ontbreekt ook in de definitieve groep. Na haar tweede plaats bij het WK allround zei de 28-jarige Brabantse dat ze doodmoe was en dat ze hevig verlangde naar een zonnige vakantie.

Koen Verweij, die bij in Calgary op de 500 meter ten val kwam en zijn wereldtitel verspeelde aan Kramer, is in Erfurt evenmin van de partij.

Onder anderen Marrit Leenstra kan als nummer twee in het klassement van de 1500 meter de leidende Wüst nog passeren. Bij de mannen heeft koploper Kjeld Nuis grote kans op goud in het eindklassement. Op de 5000 meter verdedigt Bob de Jong zijn eerste plaats in het wereldbekerklassement. Op de massastart mikt wereldkampioene Irene Schouten als nummer twee nog op de eindzege.

Tip de redactie