Sjinkie Knegt kwam zaterdag bij het WK shorttrack in Moskou heel dicht bij de titel op de 1500 meter, maar de 25-jarige Fries kwam op de streep nét tekort op de Rus Semen Jelistratov.

"Ik dacht wel een klein beetje dat ik goud had gepakt, maar helaas was het net niet", gaf Knegt vlak na de eerste finalerace van dit WK toe bij de NOS.

De regerend Europees kampioen zette vlak voor de laatste bocht buitenom zijn ultieme inhaalactie in en leek met zijn bekende 'uitschuifbeen' op de streep de titel te gaan veroveren. Jelistratov was in eigen huis echter net wat sneller.

"Ik schoof net te laat naar voren", analyseerde Knegt. "Maar ik zit ook niet zo vaak aan de buitenkant, normaal passeer ik altijd aan de binnenkant."

De nummer negen van het WK van vorig jaar op de 1500 meter bleef in de finale zeer geduldig. "Het was wachten, wachten, wachten. In de halve finale heb ik veel kopwerk gedaan en dat moest ik een beetje bekopen in de finale. Maar het ging toch nog best aardig, ik kwam alleen net tekort voor goud."

Spannend

Knegt bereikte later op zaterdag ook de finale van de 500 meter, maar kon daarin niet echt meespelen om de ereplaatsen. Hij eindigde als vierde en laatste, waardoor de pupil van Jeroen Otter halverwege het WK derde staat in klassement.

"Ik ben nogal moe", klaagde Knegt na de finale van de kortste afstand. "Het ging zo snel achter elkaar. Ik kon in de finale van de 500 meter alleen maar meerijden, dat was het enige wat ik op dit moment kon inbrengen. Voor de finale ging het best aardig, maar de 500 meter is ook niet echt mijn ding."

De inwoner van Bantega was daarom niet heel erg ontevreden met zijn vierde plaats op de sprint, zijn slechtste afstand van de vier. "Ik heb alleen niet optimaal geprofiteerd van de valpartijen van mijn concurrenten in de voorrondes. Het wordt zo alleen maar spannender in het klassement."

Hoe ziet het programma van het WK shorttrack eruit? | Zilver voor Knegt op 1500 meter bij WK shorttrack