Margot Boer had na de eerste dag van het WK sprint nog kans op het brons, maar de Nederlandse kwam met name door een matige tweede 500 meter niet verder dan plek zeven.

"Ik heb alles gegeven, er zat gewoon niet meer in. Het herstel van mijn lijf is wat lastiger", verwees Boer bij de NOS naar de buikgriep waarmee ze in de voorbereiding op het WK sprint kampte.

"Je hoopt dat je keihard kan doortrekken, maar ergens lukte dat gewoon niet. Dan mis je snelheid om leuk mee te doen voorin."

"Na de 500 meter wist ik al dat het podium niet meer mogelijk was. Die race was helemaal niet goed. Op de 1000 meter heb ik het in ieder geval nog leuk afgesloten."

Raar gevoel

Boer meldde voor het toernooi in Astana dat er een kans was dat het WK haar laatste grote toernooi als schaatsster zou zijn.

"Maar daar ben ik dit toernooi niet mee bezig geweest. Nu komt er een tijd aan dat ik dat allemaal goed ga doornemen. Ik heb er nog geen deadline voor, maar het nieuwe seizoen begint in april, dus dan moet je wel wat weten."

De viervoudig Nederlands kampioene sprint gaf wel toe dat ze met een raar gevoel haar toernooi afsloot. "Ik kan het niet echt thuisbrengen. Ik heb dit nog nooit gehad, weer een nieuwe ervaring."

Dominante Bowe pakt titel, Boer en Oenema ver van podium | Overzicht: Uitslagen en programma WK sprint