Thijsje Oenema staat tot haar eigen teleurstelling op een zevende plaats in het tussenklassement na de eerste dag van het WK sprint in Astana.

"Ik baal als een stekker", meldde Oenema na haar achtste plaats op de 1000 meter aan de NOS. "Ik sta hier niet echt met een blij gevoel, ik weet dat ik zoveel harder kan. Ik heb gewoon niet zoveel energie en dat is zuur."

De Nederlands kampioene gaf aan dat ze wat pech had gekend voor het toernooi in Kazachstan. "Ik wil niet klagen, maar ik ben thuis van de trap af gevallen en een beetje ziek geworden. Dan vind je 'het' niet meer op tijd."

Oenema was ook al niet heel tevreden over haar 500 meter, waarop ze de zesde tijd neerzette. "Dat was helaas een moeizame rit. Ik had al wat moeite bij de start. En ook het volle rondje kwam niet makkelijk. Het was werken voor mij, het was vechten, en dat moet op de 500 meter niet zo zijn."

"Ik had hoop dat het weer goed zou vallen. Het is zo zonde, want ik had mee kunnen doen om het podium. Maar die vorm heb ik niet meer."

Bowe deelt direct tik uit aan Richardson op eerste 500 meter | Hoe ziet het programma van het WK sprint eruit?