Margot Boer twijfelt over het verdere verloop van haar loopbaan. De 29-jarige schaatsster van Team Continu weet nog niet wat ze na de WK sprint van komend weekend gaat doen.

"Ik heb nog geen beslissing genomen", laat Boer aan de NOS weten. "Na dit toernooi ga ik er verder over nadenken. Ik ben wel wat studies begonnen, kijken wat ik interessant vind."

Boer kende vorig jaar een succesvolle Olympische Spelen. Ze won in Sotsji brons op zowel de 500 meter als de 1000 meter en nam zichzelf aan het begin van dit seizoen voor dat ze aan haar laatste jaar bezig zou zijn.

"Maar dit seizoen was super met ons team, daar krijg ik weer energie van. En ook van de toernooien. Eerst wil ik een mooi WK rijden en waarschijnlijk ga ik dan door."

Buikgriep

De voorbereiding van Boer op de WK in Astana verliep door een buikgriep niet optimaal. "Ik wil mijn carrière mooi afsluiten en heb het idee dat dat dit jaar niet gaat lukken."

Boer heeft naar eigen zeggen 'een heel kleine kans' op een podiumplaats. "Ik moet afwachten wat het lijf doet. Als het wel mijn laatste WK is, wil ik alles geven. Zo ga ik aan de start staan."

Hoe ziet het programma van het WK sprint eruit?