Rianne de Vries debuteert volgende maand op het WK shorttrack in Moskou. Lara van Ruijven zal voor het eerst individueel in actie komen.

Schaatsbond KNSB maakte dinsdag de achtkoppige selectie bekend. De Vries en Van Ruijven worden in Rusland vergezeld door Yara van Kerkhof.

Suzanne Schulting, die bij het EK van vorige maand in Dordrecht nog wel aanwezig was, ontbreekt in de selectie.

De vrouwen rijden net als tijdens de wereldbekerwedstrijden, waar plaatsing voor het WK moest worden afgedwongen, geen relay. De equipe pakte nog zilver op het EK.

Knegt

Bij de mannen staan Europees kampioen Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart namens Nederland aan de start van het individuele toernooi.

Knegt behoort na zijn Europese titel en goede prestaties in de wereldbeker tot de favorieten voor de medailles. Victor An en Semion Elistratov, die rijden voor eigen publiek, lijken net als in Dordrecht zijn grootste concurrenten.

Mark Prinsen en Itzhak de Laat zijn toegevoegd aan de selectie voor de relay. Op dat onderdeel verdedigt Nederland de wereldtitel.

Het WK shorttrack wordt op 13, 14 en 15 maart verreden in Moskou. In aanloop naar het evenement gaat de selectie van bondscoach Jeroen Otter op trainingskamp in het Italiaanse Courmayeur.