Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sven Kramer

Kramer verkiest trainingskamp boven World Cup in Berlijn

Sven Kramer zal over anderhalve week niet aan de start staan bij de wereldbeker in Berlijn. De Fries verkiest een trainingskamp boven de wedstrijden in de Duitse hoofdstad.
Door NU.nl

"Ik had heel graag mee gedaan aan de World Cup in Berlijn, maar ik heb gewoon een extra trainingsblok nodig om ook goed te kunnen presteren tijdens het tweede gedeelte van het seizoen", zegt Kramer woensdag op de site van zijn ploeg Lotto-Jumbo.

De drievoudig olympisch kampioen vertrekt zaterdag met zijn ploeggenoten Wouter olde Heuvel en Diane Valkenburg naar het Italiaanse Collalbo voor een trainingskamp van tien dagen.

"Die trainingsstage in Italië had ook een week later gekund, maar dan zou ik - in plaats van Berlijn - juist de World Cup in Thialf moeten schrappen. En dat wilde ik uiteraard niet."

De wereldbeker in Berlijn is van 5 tot en met 7 december. De schaatsers strijken een week later, van 12 tot en met 14 december, neer in Heerenveen.

Hoofddoelen

Kramer won bij de eerste World Cup van dit seizoen in Obihiro de 5 kilometer en de ploegenachtervolging, maar zowel in Japan (achtste) als afgelopen weekend in Seoul (zevende) stelde hij teleur op de 1500 meter.

De hoofddoelen deze jaargang van de zesvoudig wereldkampioen allround liggen later in het seizoen, met de EK en WK allround en de WK afstanden die allemaal in 2015 worden gehouden.

Daarom was al voor het seizoen ingepland dat Kramer niet naar Berlijn zou gaan, zo geeft zijn coach Jac Orie toe.

"We hebben deze zomer alle scenario's doorlopen en kwamen toen al tot de conclusie dat je keuzes moet maken. Vanaf eind december gaan we van de ene belangrijke race naar de andere."


Lees meer over:

Sven KramerWorld Cup Berlijn

Aanbevolen artikelen