Team Continu begint binnenkort met een eerste trainingskamp (19-30 mei) aan de voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen, maar het is nog onduidelijk of dat met Ireen Wüst is.

Of zij meegaat met de ploeg wordt waarschijnlijk deze week bekend. Het wachten is op antwoord van de viervoudig olympisch kampioene, nadat begin deze maand bekend werd dat ze in gesprek is met Continu.

Wüst heeft wel oren naar een samenwerking met de trainers Marianne Timmer en Gianni Romme, maar heeft ook andere opties. Ze schaatste de laatste jaren voor TVM, dat zich terugtrekt als hoofdsponsor.

''Het ligt nu eventjes stil, nadat we ideeën hebben uitgewisseld'', zei Rudwin Pieete, de woordvoerder van Continu, maandag.

''De discussie is niet financieel. Er zijn meer aspecten dan geld. Wij hebben wat eisen neergelegd en zij ook. Nu de invulling. We wachten op de reactie van het management van Ireen. Ik ga ervan uit dat het deze week wel gebeurt.''

Wüst haalde in februari op de Spelen in Sotsji vijf medailles. Twee keer pakte ze het goud en drie keer moest ze genoegen nemen met zilver.