Hein Otterspeer vertrekt definitief naar BrandLoyalty, zo maakt de ploeg van coach Jac Orie vrijdag bekend. De sprinter komt over van beslist.nl en tekent voor anderhalf jaar.

Orie is heel blij met zijn nieuwste aanwinst, waarmee woensdag al een principeakkoord was bereikt. "Hein is een toptalent waar nog veel rek in zit", zegt hij in een persbericht.

"Hij is een welkome versterking voor het team. In het verleden heeft hij al bewezen op een laaglandbaan een 1.08 te kunnen schaatsen op de 1000 meter, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog meer in zit. De kracht van die jongen ligt op de 1000 meter en daarnaast kan hij ook hoge ogen gooien op een WK sprint."

De 25-jarige Otterspeer werd in 2013 derde op het WK sprint en won ook al twee World Cup-wedstrijden over 1000 meter. Afgelopen seizoen miste hij echter de Olympische Spelen. Op het KPN NK Sprint in Amsterdam revancheerde hij zich daarvoor enigszins met de tweede plaats.

Mooie route

De afgelopen drie jaar trainde Otterspeer onder trainer Gerard van Velde, eerst bij APPM, later bij Team beslist.nl. Na het afgelopen seizoen stond de Zuid-Hollander echter open voor een nieuw traject.

"Het was geen gemakkelijke keuze, want ik heb mooie tijden bij Gerard beleefd. Maar BrandLoyalty is gewoon een heel mooi team met veel sterke schaatsers. Het is een mooie route voor de komende vier jaar en ik denk dat ik een nog hoger niveau kan bereiken", stelt Otterspeer.

Dat Otterspeer een contract van anderhalf jaar aangaat, heeft te maken met de duur van het sponsorcontract van BrandLoyalty. Dat loopt tot oktober 2015. Het bedrijf verkent op dit moment of het de samenwerking met de ploeg van Orie zal verlengen tot en met de Spelen van 2018.

Mocht dat het geval zijn, dan zal Otterspeers verbintenis worden verlengd tot een contract met de looptijd van twee jaar en is de schaatser ook in seizoen 2015/2016 in dienst van de ploeg.

Hoe ziet de toekomst van de schaatsteams eruit?