De weken in aanloop naar het WK Allround staan voor Ireen Wüst vooral in het teken van rust nemen.

Zaterdag won de Brabantse bij de World Cup in Inzell de 3000 meter, nadat ze vrijdag al de beste was op de 1500 meter, en sloot daarmee haar weekeinde goed af.

Wüst liet de 1000 meter schieten en laat ook volgende weeek bij de wereldbekerfinale in Heerenveen de 3000 meter en de ploegachtervolging voor wat het is.

"Ik houd het hier voor gezien. Zondag ga ik lekker uitrusten. Ook niet fietsen of schaatsen. Dan blijven we hier tot en met dinsdag als ideale voorbereiding op het WK Allround", aldus Wüst tegenover de NOS.

"Je moet keuzes maken. Dit jaar en vorig jaar heb ik geleerd dat dat is wat ervoor zorgt dat je resultaten neerzet op het moment dat het moet. Ik wil gewoon heel graag wereldkampioen worden in Thialf."

"Daarom zoek ik volgende week nog een beetje een snelheidsprikkel met de 1000 en de 1500 meter en dan moet het over twee weken gebeuren. Ik denk dat ik er klaar voor ben."

Goede training

Over haar optreden in Inzell was Wüst al met al tevreden. "De laatste rondjes waren zwaar. In het begin ging het echt makkelijk en schaatste ik goed", zegt de TVM-rijdster die in de laatste rondjes de rondetijden op zag lopen, maar bewust zo hard mogelijk door bleef rijden.

"Eerder dit seizoen in Calgary begon ik te schakelen. Dan ga ik heel traag rijden en kom ik mezelf eerder tegen dan wanneer ik in een tempo door blijf rijden. Dat heb ik nu dan maar gedaan. Ach, het is een goede training voor het WK."

"Het is ook mijn tactiek op de drie kilometer. Zo ben ik ook olympisch kampioen geworden en uiteindelijk hebben de winnaars gelijk. Ik denk dat dit de manier is en als ik nog een beetje verder uitrust, dan komen die laatste twee rondjes er ook nog wel bij."

Wüst ook beste op 3000 meter in Inzell