Ronald Mulder weet nog niet of hij zaterdag ook aan de start verschijnt voor de tweede dag van het NK sprint in Amsterdam. De winnaar van olympisch brons op de 500 meter in Sotsji voelt zich niet helemaal lekker.

"Ik voel me zeker niet fit en moet even kijken wat ik ga doen. Even afwachten hoe ik wakker word, maar op het moment gaat het even heel slecht", aldus Mulder, die slechts negende werd op de 1000 meter, tegen NUsport.

Alle huldigingen voor de olympische medaillewinnaars hebben hun tol geëist bij de schaatsers. Toch was Mulder gebrand om iets te laten zien in het Olympisch Stadion, waar de sfeer bijzonder is voor de olympiërs.

"Die week met huldigingen heeft veel kracht gekost, maar dat geldt voor iedereen. De entourage is zo gaaf en dan wil ik ook goed rijden, maar mijn tijd op de 1000 meter sloeg nergens op. Ik had hier graag een showtje willen neerzetten en dat lukt totaal niet."

Mulder staat na twee afstanden zesde terwijl zijn tweelingbroer Michel bovenaan staat. "Ik wil goed wakker worden en dan voor de snelste tijd op de 500 gaan zaterdag. Nu ben ik vrij kansloos om hem te verslaan."

Michel Mulder en Boer aan kop na eerste dag

Kramer: 'Schaatssport wordt hier super verkocht'

Laatste huldiging medaillewinnaars in Olympisch Stadion