Sven Kramer heeft vrijdag benadrukt dat hij zijn loopbaan in elk geval wil voortzetten tot en met de volgende Olympische Winterspelen.

"De eerste dag na Sotsji is meteen al weer de eerste dag van een nieuwe olympische cyclus", schrijft de 27-jarige Kramer in zijn column in De Telegraaf.

"Over vier jaar, in 2018 in Pyeongchang, wil ik er zeker weer bij zijn. Die beslissing heb ik voor mezelf al genomen."

De Fries meldde vorig jaar ook al dat hij zijn loopbaan in principe wenst te continueren tot en met 2018. 

In Sotsji veroverde Kramer de gouden medaille op de 5.000 meter en de ploegenachtervolging, maar moest hij op de 10.000 meter achter Jorrit Bergsma genoegen nemen met de zilveren medaille.

Na afloop van die laatste afstand klaagde hij over een pijnlijke onderrug. "Ik word er schijtziek van. In de optiek van veel mensen lijkt het altijd of het bij Sven Kramer vanzelf gaat, maar dat is niet zo. Ik heb te veel pijntjes. En dit keer pakt het helemaal niet goed uit. Dit is gewoon een slecht verhaal."

Opvolging

Aangezien TVM na dit seizoen stopt met de sponsoring van de schaatsploeg zal Kramer in elk geval voor een ander team uitkomen.

"De opvolging is nog niet geregeld", schrijft Kramer in zijn column. "Daar wordt op de achtergrond aan gewerkt, maar ik moet zeggen dat ik daar niet heel actief mee bezig ben. Ik heb geen haast. Bovendien, het seizoen is nog niet afgelopen."

Dit weekeinde neemt Kramer in het Olympisch Stadion in Amsterdam deel aan het NK allround.