Carien Kleibeuker heeft donderdagavond in Amsterdam de zestiende en laatste marathon op de KPN Cup op haar naam gebracht.

De schaatsster uit Heerenveen, die in Sotsji olympisch brons pakte op de 5000 meter, versloeg op de baan in het Olympisch Stadion medevluchtster Lisa van der Geest.

Mariska Huisman, de aanvoerster van het algemeen klassement, won de sprint van het peloton vóór Foske Tamar van der Wal. Haar enige overgebleven concurrente voor de eindzege Janneke Ensing werd zevende.

De Vries

Bij de mannen heeft Bob de Vries zich met de zege in Amsterdam verzekerd van de eindoverwinning in de marathoncompetitie.

In het Olympisch Stadion was De Vries weg met drie medevluchters en zette daarmee een grote groep op een ronde. Bij het afsprinten van die groep op achterstand nam De Vries de benen.

Zijn vluchtgenoten, Jorrit Bergsma, Jouke Hoogeveen en Erik Jan Kooiman hadden het nakijken. De Vries’ ploeggenoot Bergsma werd tweede. Amsterdammer Hoogeveen reed voor eigen publiek naar de derde plaats. Kooiman werd vierde.