De rechtbank in München heeft woensdag aan schaatsster Claudia Pechstein laten weten dat ze geen schadevergoeding zal krijgen.

De Duitse had in een civiele rechtszaak tegen de Duitse schaatsbond DESG en de internationale schaatsunie ISU geld geëist vanwege de beschuldigingen van doping door de beide instanties.

Pechstein werd in 2009 voor twee jaar geschorst op basis van abnormale waarden in haar bloedpaspoort. Zelf weet ze dat aan een erfelijke aandoening, maar die verklaring werd van tafel geveegd.

Het internationaal sporttribunaal CAS schorste haar in 2009 en dat besluit is volgens de rechter in München terecht genomen.

De schadevergoeding van 3,5 miljoen euro die Pechstein eiste, wordt dan ook niet toegewezen. In plaats daarvan moet de schaatsster zelf de kosten van het proces betalen.

De vorige week 42 jaar geworden Pechstein wist eerder deze maand in Sotsji niet een medaille toe te voegen aan de negen olympische plakken die ze al haar bezit had.

De vijfvoudig olympisch kampioene eindigde in de Adler Arena als vierde op de 3000 meter en als vijfde op de vijf kilometer.