Met een elfde plaats op de olympische 500 meter kon Laurine van Riessen niet tevreden zijn. "Dit had beter gemoeten'', zei ze na haar tweede race.

Meteen bij de start van de eerste 500 meter ging het al mis bij Van Riessen. "Ik heb daar veel te veel laten liggen in de opening. En dat is helemaal niets voor mij. De tweede race was wel een stuk beter."

Als het haar was gelukt om tweemaal een rit te rijden als haar laatste dan had de rijdster van Team Activia tevreden kunnen zijn, stelde ze. "Maar dat deed ik niet. Dat is heel jammer, want ik heb er heel hard aan gewerkt om op niveau te komen."

"De afgelopen dagen ging het echt wel goed, maar het was nog wel te veel nadenken. Het schaatsen moet echt automatisch gaan.''

Het contrast met de Spelen van Vancouver is groot. Toen won ze brons op de 1000 meter. Nu is Van Riessen al klaar in Sotsji. Ze plaatste zich niet voor de kilometer. "Ik zou nu ook niet het niveau hebben om daar mee te doen. Dat is moeilijk."

Reserve

Voor Van Riessen staat er in principe niets meer op het olympische programma. "Ik ben misschien nog reserve op de 1000 meter. Wat ik nu ga doen weet ik niet precies. Ik zal de komende dagen in ieder geval mijn ploeggenoot Stefan Groothuis aanmoedigen."

Ook al zijn de Spelen voor haar maar net voorbij, ze kijkt alweer vooruit naar 2018. "Ik ga de komende jaren heel hard werken om het niveau van de toprijdsters te halen."

Lees ook: Boer uitzinnig na winnen bronzen plak op Winterspelen