Simon Kuipers heeft goede hoop dat Nederland dinsdag een medaille gaat pakken op de olympische 500 meter bij het schaatsen.

Dat zei de oud-schaatser in het programma NUtalk - Winterspelen. Kuipers heeft met name vertrouwen in Margot Boer. "Zij heeft van de Nederlanders de beste medaillekansen op de 500 meter", begon Kuipers zijn verhaal.

"En ik gun het haar ook echt enorm. Ze is eeuwig vierde. Ze heeft alleen één keer brons gewonnen op een WK afstanden. Ik hoop echt dat ze nu hier een keer op het podium terechtkomt. Een klein beetje verwacht ik het ook wel. Ze is het een beetje verplicht om het nu een keer echt te doen."

Volgens Kuipers, die zelf actief was op de Spelen in Turijn en Vancouver, spreken veel dingen in het voordeel van Boer. "Ze is heel ervaren. ze weet wat het inhoudt. Ze heeft bovendien meerdere Spelen meegemaakt."

"Ik denk dat Margot zeker gebrand is om de race van haar leven te rijden. de andere Nederlandse vrouwen (Lotte van Beek, Marrit Leenstra en Laurine van Riessen, red) zullen de 500 meter meer als warming-up beschouwen."

Bij de 5000 meter en 500 meter voor mannen was een geheel Nederlands podium te zien. Dat gaat volgens Kuipers dinsdag niet gebeuren. "Nee, een 1,2,3 gaat niet lukken."

Bekijk het fragment hier:

Het programma van dag 4 van de Spelen in Sotsji