Yvonne Nauta was vrijdag woest nadat ze op de 3000 meter met een verschil van drie honderdste de Spelen misliep. De schaatsster van Team Liga werd op de kruising flink gehinderd door de gediskwalificeerde Linda de Vries.

"Ik werd gewoon van de baan gereden. Dan mag ik overrijden, maar dat is verre van ideaal. Normaal had ik veel harder gereden dan die drie honderdsten", foeterde Nauta.

Ze had de excuses van De Vries na afloop nog niet helemaal aanvaard. "Het is menselijk, maar ze had het wel beter op kunnen lossen. Ik hou gewoon netjes in. Ze heeft wel excuses aangeboden, maar wat koop je daar voor?"

Slechte film

Nadat ze het incident enigszins had kunnen laten bezinken en tot bedaren was gekomen, stelde Nauta dat ze het gevoel had onderdeel te zijn van een slechte film. "Dit is gewoon een klote incident."

"Ik zag Linda in mijn ooghoeken komen en kon geen kant meer op. Zij zegt dat ze mij niet had gezien? Het lijkt me gek dat je dat niet ziet. Ik vind dit niet erg sportief van haar, maar ik wil het verder graag netjes houden."

Nauta zint op revanche bij de 5000 meter, een afstand waarop ze normaal gesproken nog beter is. "Met de vorm zit het wel goed, dus ik ben daar van plan om iedereen naar huis te rijden. En ik word hier wel gretig van."

Lees ook: Van der Weijden: 'Die wissel verpest mijn vreugde'

Lees ook: Romme: 'De Vries onsportief'

Lees ook: Wüst, De Jong en Van der Weijden naar Spelen op 3000 meter

Bekijk de aanwijsvolgorde