Hein Otterspeer was vrijdag duidelijk niet tevreden met zijn eerste 500 meter op het OKT in Thialf. De schaatser van Beslist.nl klokte 35.32 en werd achtste.

"Dit valt inderdaad tegen. Het ging vanaf het begin niet goed. Ik gleed een beetje in mijn schoen en kon mijn slag daardoor niet goed afmaken", aldus Otterspeer tegen NUsport.

Met zijn goede resultaten uit het verleden op de kortste sprintafstand dacht Otterspeer juist kans te maken op één van de plekken die recht geeft op deelname aan de Spelen in Sotsji.

"Maar zo'n race helpt daar niet echt bij. Ik ben volgens mij ruim zeven tienden langzamer dan de nummer één. Ik richt mijn pijlen op de 1000 meter."

Groothuis

Dat geldt ook voor Stefan Groothuis, die met 35.21 op de zesde plaats eindigde. Dat viel niet tegen voor de schaatsers van BrandLoyalty, maar plaatsing voor Sotsji is nog ver weg.

"Het liep niet bepaald vlekkeloos, maar de tijd is niet verkeerd. Met 35.2 in Thialf mag ik niet klagen. Het is dat Ronald zo fucking hard reed", zei hij over zijn teamgenoot Ronald Mulder, die met 34.59 een baanrecord reed.

"Hij zette mij helemaal opzij, maar bij mij zat de snelheid er goed in. Dat biedt hoop voor de 1000 en 1500 meter. Ik ga altijd vol gas en dat zal ik straks bij de tweede 500 ook weer doen."

Lees ook: Gebroeders Mulder naar Spelen op 500 meter

Lees ook: Ronald Mulder wint eerste 500 meter op OKT

Bekijk de aanwijsvolgorde