Olga Fatkulina heeft zaterdag de tweede 500 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Berlijn. De Russin troefde in een onderling duel de Chinese Beixing Wang met miniem verschil af: 37.92 om 37.96.

De Amerikaanse Heather Richardson werd derde in 38 seconden rond.

Wang dankt de zege voor een groot deel aan de afwezigheid van de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee, die tot aan de wedstrijd van zaterdag alle zeven wereldbekerontmoetingen in de 500 meter op haar naam had geschreven.

Fatkulina, Wang en Richardson waren vrijdag bij de eerste omloop op de plekken 2, 3 en 4 geëindigd, achter winnares Lee.

Thijsje Oenema toonde aan weer constant te presteren. Zij reed nagenoeg dezelfde tijd als een dag eerder. Haar 38.26 leverde Oenema dit keer de vijfde plaats op. Een dag eerder werd de sprintster van Team Liga zesde.

Ook Margot Boer was langzamer dan in haar eerste 500 meter. De ploeggenote van Oenema noteerde 38.50 en eindigde als achtste.

Anice Das kon haar sterke eerste 500 meter (38.41) geen vervolg geven. De 38.87 van zaterdag was niet genoeg voor een plek in de top tien.

Lees ook: Oenema blij dat ze terug is in de top