Maurits Hendriks, de technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF, heeft in Turijn een bezoek gebracht aan de preses van de internationale federatie ISU.

Dat deed hij samen met de algemeen directeur van de schaatsbond KNSB, Paul Sanders. Het was voor Hendriks de eerste keer dat hij de Italiaan Ottavio Cinquanta bezocht.

''We willen voor Nederland samen met de KNSB een dialoog hebben met de ISU op weg naar een verbeterde relatie. Het is in ons aller belang dat deze relatie goed blijft'', aldus Hendriks, die verder geen toelichting wilde geven.

De KNSB heeft in mei de voor november geplande wereldbekerwedstrijd in Heerenveen teruggegeven aan de ISU omdat de kosten te hoog en de opbrengsten te laag zouden zijn. Dit leidde tot grote ergernis bij de schaatsers, die nu voor de wedstrijd naar Kazachstan moeten reizen.

In het seizoen 2015-2016 zal Nederland geen groot internationaal schaatstoernooi organiseren. De internationale titeltoernooien werden aan andere landen toegewezen. De KNSB leek hiermee te worden 'gestraft' voor de teruggave van de wereldbekerwedstrijd.