Kjeld Nuis, de winnaar van de 1000 meter zondag op de NK afstanden, was zeer tevreden over zijn races van de voorbije dagen. Hij kwalificeerde zich op drie afstanden voor de World Cups.

Door Nando Boers

Voor Nuis verliep de race op de 1000 meter nog niet perfect. "Maar ik voelde wel dat het hard ging", zei Nuis. "En 1.08,84 is hard zat. Dat zijn tijden die je internationaal ook moet rijden. Het is een mooi begin van het olympisch seizoen."

Nuis, vorig jaar in Sotsji vierde op de 1000 meter bij de WK afstanden, beaamde dat de schaatsers van Brand Loyalty net op tijd in vorm zijn geraakt. "Ik verbaasde me al over deze tijden. Ik voelde vorm komen."

Chill

De 23-jarige Nuis vertelde dat hij de internationale concurrentie niet echt in de gaten houdt, maar dat hij de buitenwereld niet kan buitenhouden. Nuis: "Dan retweet er toch weer iemand wat Shani Davis heeft gereden. Nu rijdt hij niet hard en denk ik: chill. Maar ja, als hij een keer een 1.06 wegtikt…”

Nuis plaatste zich de voorbije dagen in Heerenveen ook voor de 500 meter (vijfde) en 1500 meter (tweede) komende maand bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City.