Erben Wennemars zal eind oktober deelnemen aan de NK afstanden in Heerenveen. Dat maakte de 37-jarige schaatser maandagavond bekend bij het Radio 1-programma BNN Today.

Wennemars, in 2010 gestopt als langebaanschaatser, is de laatste weken bezig aan een comeback.

Hij plaatste zich zaterdag met een vierde plaats op de 1500 meter bij de IJsselcup voor de NK, maar liet na die race nog in het midden of hij ook daadwerkelijk zou starten in Thialf.

"Ja, ik denk dat ik de NK ga rijden, maar ik weet het nog niet zeker", zei hij zaterdag.

Twee dagen later maakte Wennemars het definitief. "Ik ga meedoen aan de NK afstanden. Ik beleef gewoon nog heel veel plezier aan sporten."

Droom

De drievoudig Nederlands kampioen over 1500 meter is realistisch over zijn kansen bij de NK. "Ik kan best hard schaatsen, maar met de échte jongens kan ik niet mee. Ik droom soms ook van Sotsji, maar dat gaat niet gebeuren."

Zaterdag vertelde hij al wat de reden was achter zijn rentree. "Ik rijd hier voor de lol, daar zit geen ander doel achter. Ik rijd omdat ik van het schaatsen houd."

De 1500 meter voor heren bij de NK wordt op zaterdag 26 oktober verreden. Wennemars zal dan voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 meedoen aan de afstandskampioenschappen.