Schaatsicoon Ard Schenk betreurt het dat de KNSB opnieuw in een bestuurscrisis is beland door het opstappen van voorzitter Doekle Terpstra.

De drievoudig olympisch kampioen noemt het jammer voor de KNSB en de sport op zichzelf’ dat de schaatsbond wederom stuurloos is.

''De topsporters hebben een duidelijk signaal afgegeven, namelijk dat het schaatsen grotendeels gefinancierd wordt door de merkenteams en dat het noodzakelijk is dat er naar hen wordt geluisterd’’, aldus Schenk.

Hij ziet voor zichzelf geen rol weggelegd bij het oplossen van de crisis, zoals hij in het verleden deed met een reeks gesprekken aan de keukentafel.

''Dat is een gepasseerd station. Duidelijk is wel dat de KNSB niet een eenvoudige, simpele organisatie is. De bestuurlijke weeffout zit er nog steeds in.’’

Schenk maakte in 2009 samen met erevoorzitter Riemer van der Velde en Rintje Ritsma een nieuwe bestuursopzet voor de KNSB. Dat rapport werd door Terpstra grotendeels van tafel geveegd en naar eigen inzicht ingevuld.

NOC*NSF

Sportkoepel NOC*NSF betreurt het vertrek van Terpstra. Voorzitter André Bolhuis laat weten: "Ik betreur en respecteer het aftreden van Doekle Terpstra in deze situatie zeer. Wij hebben altijd goed met hem  kunnen samenwerken. Het is niet goed dat binnen de sport, waar plezier en genieten voorop horen te staan, deze situatie zo heeft kunnen ontstaan."