Voor de komende winter heeft TVM een volledige marathonploeg aangemeld bij de KNSB.

Eerder liet de ploeg al doorschemeren een marathonlicentie te overwegen, maar dat is nu bevestigd met de inschrijving van een vijfkoppig team. 

Sven Kramer, Douwe de Vries, Christijn Groeneveld, Koen Verweij en Wouter olde Heuvel staan als teamleden op papier. Geert Kuiper is als ploegleider aangemeld.

De marathonambities moeten niet worden overschat, laat Kuiper weten. "We gaan in eerste instantie voor de langebaan", zegt hij.

"Maar met Christijn Groeneveld en Douwe de Vries hebben we twee marathonrijders in huis en ook Koen Verweij heeft in het verleden af en toe een marathon meegepikt. Daarnaast willen we in de verdere toekomst ook graag met het team, wellicht uitgebreider, marathons rijden."

Kramer

De namen van Olde Heuvel en Kramer op het teamlijstje hebben een meer administratieve functie. "Omdat we voor een team vijf namen op papier moesten hebben staan ook Sven en Wouter erop, maar we gaan waarschijnlijk maar met drie man de wedstrijden rijden, mits het in het langebaanprogramma past."

Want bij de TVM-ploeg staat het komende seizoen in het teken van de Olympische Winterspelen en dus heeft de langebaan overduidelijk voorrang. "We willen eerst dat onze rijders zich plaatsen voor de World Cups. De NK Afstanden zijn dus van groot belang."

Regie

De reden dat TVM toch een eigen ploeg heeft aangemeld is om zelf de regie te hebben. "Vorig jaar mocht Douwe invallen bij Telstar, maar dat was in de praktijk soms best lastig omdat zij dan een man thuis moesten laten. Nu hebben we het in de eigen hand."

"Daarnaast is het ook nog een omweg naar een startplek op de massastarts", zegt Kuiper. "Zo heeft Christijn zich vorig jaar daar ook voor gekwalificeerd en hij wil ze ook dit jaar weer heel graag rijden."

Kuiper is als marathoncoach geen onbeschreven blad. "Dat ik als ploegleider ben gekozen is niet zomaar. Ik heb als enige binnen de ploeg ervaring binnen de marathon." In seizoen 2005/2006 was Kuiper coach bij de Time Out-ploeg.