De KNSB gaat niet in op het ultimatum dat het consortium Icedome Almere heeft gesteld. 

De Flevolanders hadden de schaatsbond tot dinsdag 12.00 uur de tijd gegeven om duidelijkheid te geven over welke ijsbaan zich de komende tien jaar het nationale schaatscentrum van Nederland mag noemen.

Nu de KNSB hier geen gehoor aan geeft, dreigt een kort geding.

De schaatsbond hakt op 15 augustus definitief de knoop door en is niet van plan die datum te wijzigen."Wij wijken niet af van onze plannen", zegt KNSB-woordvoerder Huub Snoep. Inhoudelijk wil hij niet op de kwestie ingaan.

Icedome Almere kreeg eerder van een commissie de voorkeur boven Thialf in Heerenveen en het Zoetermeerse Transportium.

Vertraging

Dat rapport lekte twee weken geleden uit, waarna de KNSB besloot de plannen van de drie ijsbanen door te laten rekenen door de accountants van Ernst & Young. De definitieve beslissing loopt daardoor flinke vertraging op.

Folkert Buiter van Icedome: "We zeggen er niets over zolang de advocaten nog met elkaar in gesprek zijn. En ook als er een kort geding komt zullen we niets zeggen tot er een uitspraak is."

Dinsdagavond hebben de schaatsbond, NOC*NSF en de drie ijsbanen "een goed en zakelijk gesprek gevoerd'', zo meldden zij na afloop. Wat er precies besproken is, willen ze niet kwijt. Vrijdag worden er verdere mededelingen gedaan.

De KNSB meldt wel dat er vooralsnog niet van de afgesproken procedure wordt afgeweken. Ook gaat het Almeerse consortium voorlopig door met de voorbereidingen voor de bouw van het Icedôme.