Alexis Contin is komend seizoen de zesde schaatser in de BAM-formatie van Jillert Anema. De coach heeft zin om met de Fransman te werken. "Dit is een goede zet van ons", vertelt hij aan schaatsen.nl.

Contin zal in augustus bij de ploeg aansluiten. Hij rijdt momenteel nog wedstrijden in het skatepeloton. "Hij is een goede aanvulling. Hij rijdt goede marathons, maar heeft ook uitstekende prestaties neergezet in de mass start."

"Hij wordt een volwaardig teamlid. Het is niet zo dat hij af en toe mee gaat doen. Hij zal pas in augustus aansluiten, maar tijdens de zomerijstrainingen zal hij ook aanwezig zijn", zegt Anema.

Het is de bedoeling dat Contin op zowel de langebaan als bij de marathon actief zal zijn. Ook zal hij aan de mass start deelnemen. Anema kent de resultaten van Contin, maar denkt dat er meer uit te halen is.

Kan beter

"Het is een internationaal hoogwaardige rijder, die net niet aan de top komt. Ik heb het idee dat er niet alles uitkomt bij Alexis. Zijn beste tijden zijn beter dan zijn gemiddelden. Hij heeft enorme uitschieters. Hij kan meer, dat denk ik echt. Het is een uitdaging om met hem te werken. We zullen zien hoe het gaat uitpakken."

Dat een Fransman de ploeg komt versterken, past wel in de toekomstvisie van BAM, meent Anema. "BAM wil op internationaal vlak naam maken en we hebben een team dat nationaal meedoet, dus dan is een internationale naam in je team alleen maar goed."

Interesse

De interesse voor Contin, die vorig seizoen bij het Noorse Team CBA onder contract stond, werd ongeveer een maand geleden concreet. "We wisten niet dat hij vrij was. Toen we dat hoorden, hebben we direct contact gelegd. Het is iets wat je hoopt en als dat dan lukt, ben ik heel blij. Het was echter niet een keus van mij alleen. Het management en de andere rijders bepalen ook. We beslissen samen."

De komende tijd werkt Contin een eigen programma af. "Het is afwachten hoe het met Alexis is als hij in augustus aansluit. Het is zijn eigen voorbereiding. Ieder zijn ding. Je moet het zo zien: we lopen een trap op en hij neemt de eerste trede zelf. Ik denk dat mijn trede beter is. Al zal het uiteindelijk niet veel schelen. Dat is nog afwachten."

BAM nam eerder afscheid van Christijn Groeneveld (TVM), Ted-Jan Bloemen (Project 2018) en Robert Bovenhuis (Corendon).