Team Activia heeft zich dinsdag versterkt met Pien Keulstra. De negentienjarige schaatsster komt over van Jong Oranje, waar ze drie jaar deel van uitmaakte.

In het afgelopen seizoen reed Keulstra geen officiële wedstrijden bij de senioren als gevolg van een eetprobleem. Eind november 2012 keerde ze terug op het ijs, bij een trainingswedstrijd.

In november 2011 beleefde Keulstra haar doorbraak door bij de NK afstanden de titels te veroveren op de 3000 en 5000 meter.

"Zoals iedereen weet heb ik een moeilijke maar leerzame periode achter de rug. Ik ben er volwassen uitgekomen en kijk daarom met veel vertrouwen naar de toekomst", zegt Keulstra in een persbericht van Team Activia.

"De afgelopen tijd heb ik zelf wat trainingen gedaan, maar vanaf nu ga ik weer met een programma trainen zodat ik eind april bij de groep kan aansluiten. Ik ben heel benieuwd hoe het komende seizoen gaat verlopen. Ik kijk uit naar het eerste trainingskamp."

Orie

Coach Jac Orie van Team Activia is blij met de komst van Keulstra. "Talenten als Pien zijn er niet veel. Ik ben dan ook blij dat ze deel gaat uitmaken van onze ploeg."

"We hebben een aantal testen gedaan en daaruit is gebleken dat haar basis gewoon prima is. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze hartstikke goed gaat schaatsen."