INZELL - Sven Kramer neemt het op de 5000 meter bij de Essent World Cup in Inzell op tegen Jorrit Bergsma. Dat heeft de loting van vrijdag uitgewezen.

De Nederlandse nummers twee (Kramer) en één (Bergsma) in het klassement rijden in de laatste rit. In de rit daarvoor vindt er ook een Nederlands onderonsje plaats. Jan Blokhuijsen treft Bob de Jong.

Bob de Vries opent de vijf kilometer tegen Jonathan Kuck. Na de races in de A-groep wordt er ook nog gereden in de B-groep. Daar komen geen Nederlanders in actie.

1500 meter dames

De dames openen zaterdag met een 1500 meter. Ireen Wüst mag in rit één het spits afbijten tegen Yevgeniya Dmitriyeva. Diane Valkenburg ontmoet in rit zes Brittany Schussler.

In de negende race nemen Linda de Vries en Lotte van Beek het tegen elkaar op. Marrit Leenstra komt in de tiende en tevens laatste rit in actie tegen Yekaterina Shikhova. Ook bij de dames komt er geen Nederlandse in actie in de B-groep.

Mass Start

Mariska Huisman, Irene Schouten en Rixt Meijer nemen deel aan de Mass Start. Op zondag rijden de dames nog een 3000 meter. De heren komen in actie op de 1500 meter en de Mass Start.

Bekijk de volledige loting