Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jan Blokhuijsen

Blokhuijsen: 'Was een rukdag'

HEERENVEEN - Jan Blokhuijsen had vrijdagavond na afloop van de eerste dag van het Essent ISU EK allround in Thialf aan één woord genoeg om zijn optreden te beschrijven. "Ruk!"
Door NUsport/Anne Joldersma

Door Anne Joldersma

"Ik kwam niet makkelijk vooruit, moest veel werken", analyseerde hij toen hij toch even de pas minderde en de 500 en de 5000 meter analyseerde. "Ik kwam helaas bij lange na niet in de buurt van mijn tijd twee weken geleden."

Gevraagd naar wat er morgen moet gebeuren, is de TVM-schaatser duidelijk. "De knop om en hard rijden. Of ik nu naar de tweede plaats moet gaan kijken? Ik kijk altijd naar de hoogste trede, maar het gat met Sven is nu wel groot."

Zijn coach Gerard Kemkers wil niet spreken van een slecht optreden. "Het is nog steeds een 6.18 en zo vaak worden die niet gereden in Thialf", liet hij in de catacomben van de Friese schaatstempel optekenen.

"Maar Jan is wel ver van zijn absolute top vandaan, zeker zo'n drie seconden te langzaam."

Geconfronteerd met het feit dat zijn schaatser er flink de pe in had, kon Kemkers hem alleen maar gelijk geven. "Terecht! Jan schaatst niet op het niveau om mee te doen om de titel terwijl hij wel een sporter is die erin gaat om te winnen."

Toch is Kemkers niet van mening dat zilver het hoogst haalbare is geworden voor Blokhuijsen. "Er is nog altijd een 1500 meter te rijden, een afstand die hem goed ligt. Die gaat nog belangrijk worden."


Lees meer over:

Jan BlokhuijsenEK allround

Aanbevolen artikelen